Temetőnyilvántartás készítése

                          
 


 
 
 
 
 
 


 
 
 
                                                                                                                                          
 
  
 
 
 
 
 
 
 
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
Temetőtérképek, Információs táblák
 
 

  
A következő témákhoz....   Ossza meg másokkal tapasztalatait!....   Írja meg milyen számítógépes temetői nyilvántartást vezet? 
 
Az elektronikus nyilvántartásra  való  áttérés előnyei
Ha több ezer sírhelyet tart nyilván és ezek az adatok több évtizede halmozódtak fel akkor előfordulhatnak fatális hibák a nyilvántartásban. Sajnos a gyakorlat azt bizonyítja, hogy ezek a hibák csak egy teljes cenzussal (felméréssel) javíthatók ki. Ha viszont egy teljesen új felmérést készíttet akkor azt hiba volna nem elektronikusan rögzíteni! Az elektronikus nyilvántartás adatbázis alapokon nyugszik a lekérdezések általában úgy vannak konfigurálva, hogy mindenben kielégítsék a felhasználó igényeit. (temetési nyilvántartó, sírhely nyilvántartó, sírhelyek fényképei, sírbolt könyv, lejárt sírhelyek lista) 
A térképi modul szerepe
A térkép rétegekből áll, az egyes sírhelyek un. alakzatok (poligon) amelyek kapcsolatban állnak az adatbázissal. A térképi felület az adatbázisra, az adatbázis pedig  a térképi felület  rögzített pontjára utal. A térképek geodéziai vagy földrajzi vetületi rendszerekre alapulnak, ezért  a sírhelyek valós koordinátával (Pl: EOV, WGS 84) meghatározhatóak.
Az elektronikus temetőnyilvántartás elkészítésének költségei
A szoftverek 120-250 eFt között megvásárolhatóak, a sírhelyek feltérképezése, a fényképek elkészítése, a sírokon fellelhető adatok rögzítése és mindezeknek a programba való rögzítésének 250-600 Ft/db fajlagos költségével lehet számolni.
Gyakorlati előnyei vannak az elektronikus nyilvántartásnak
Gyakorlati tapasztalat, hogy az elektronikus nyilvántartás elkészítését követően a lejárt sírhelyekre való újraváltások száma  a szokásoshoz  képest jelentősen emelkedhet.
Üzemanyag megtakarítás, temető az irodában
Jelentős üzemanyag megtakarítást lehet elérni ha Önnek nem szükséges  ezt követően minden egyes temetésnél vagy újraváltásnál a hozzátartozókkal temetőt látogatni. Az elektronikus nyilvántartás a sírhelyfényképnek köszönhetően a legegyszerűbb kommunikációs eszközként működik a nyilvántartó és az ügyfél között.
 

Sorry, you cannot access guestbook due to improper installation or uninstallation of PEAR-packages. Please contact your host provider to install PEAR-packages as well as submit below command to your host provider.
pear install -f Net_DNS
pear install -f Net_URL
pear install -f Text_CAPTCHA
pear install -f HTML_QuickForm
pear install -f HTML_Common
pear install -f Image_Text
pear install -f Numbers_Words
pear install -f Text_Figlet